Verkoper Pieter Waling Wallinga: “Bij Kooloos krijg je de ruimte voor eigen ideeën.”

Verkoper Pieter Waling Wallinga: “Bij Kooloos krijg je de ruimte voor eigen ideeën.”

Hoewel Pieter Waling Wallinga ooit deel uitmaakte van het Korps Mariniers, heeft hij zes jaar geleden een nieuw thuis gevonden bij Kooloos Zon & Huis. Begonnen als monteur, maar al vrij snel ging hij als verkoper aan de slag. Wat deed hem besluiten het uitdagende leven als marinier achter zich te laten en te kiezen voor Kooloos Zon & Huis? En wat vindt hij zo leuk aan zijn werk als verkoper? Over dat en meer vertelt hij in dit interview!

16 jaar lang bij het Korps Mariniers

Waarom de overstap? “Ik heb een mooie tijd gehad bij het Korps Mariniers, maar na zoveel jaar wilde ik graag iets anders doen. Werk dichter bij huis en met meer regelmaat. Dus ben ik gaan rondkijken. En zo kwam ik bij Kooloos Zon & Huis terecht”, vertelt Pieter.

Pieter startte als monteur, maar al snel veranderde zijn rol. Hij vertelt: “Vanaf het begin was het al de bedoeling dat ik uiteindelijk als verkoper ging werken. En na slechts één jaar was het al zover. Inmiddels doe ik dat nu al 5 jaar met veel plezier.”

 

Een gemiddelde werkdag van verkoper Pieter

“Mijn werkdag begint meestal rond tien voor acht. Ik start met het doornemen van mijn e-mails, bekijk de planningen en bereid me voor op geplande (meet)afspraken met klanten. Tijdens deze afspraken overleg ik veel met de klant, om te begrijpen waar ze naar op zoek zijn. Die afspraken vinden de ene keer in onze showroom en de andere keer bij de klant thuis plaats. We bespreken de mogelijkheden, ik meet de ruimte op volgens hun wensen en stel vervolgens een offerte op. Op kantoor werk ik aan verschillende taken. Zoals het beheren van e-mails, het afhandelen van aanvragen via de mail. En tegenwoordig bel ik ook klanten voor een meer persoonlijk contact”, aldus Pieter.

Iedere dag in én met een ander huis bezig

Wat maakt jouw werk als verkoper bij Kooloos Zon & Huis zo leuk? “Werken bij Kooloos Zon & Huis betekent elke dag werken in én met een ander huis. Hierdoor krijg ik veel ideeën. Ook vind ik het adviseren van klanten een van de leukere dingen van mijn werk. Veel klanten weten niet precies wat ze zoeken, en het is dan fijn om hen hierover te adviseren. Vaak komen we samen tot iets waar ze zelf misschien nooit aan gedacht hadden. Soms willen klanten bijvoorbeeld rolluiken om hun huis te verduisteren, maar ze denken dan niet aan een prachtige buitenjaloezie. Die geeft veel meer uitstraling. Dat is echt een eyecatcher. Als ik ze dat vertel, zie ik vaak een blik van ‘oh ja, dat is veel mooier, daar hadden we zelf niet aan gedacht’,” vertelt Pieter.

Daar blijft het niet bij: “Ook het realiseren van prachtige tuinkamers, het begeleiden van klanten van begin tot eind en iets maken wat andere bedrijven niet durven. Het een beetje exclusiever maken. Dat is wat ik ook graag adviseer.”

Van complete tuinmetamorfoses tot het plaatsen van overkappingen en rolluiken

In de afgelopen zes jaar heeft Pieter veel mooie projecten mogen uitvoeren. Van complete tuinmetamorfoses tot het plaatsen van overkappingen en rolluiken. Welk project hem het meest is bijgebleven? “Het project van de familie uit Huizen. We hebben toen een extra leefplek in de tuin gecreëerd met een Pergotenda® Maestro. Dat vond ik echt fantastisch”, vertelt Pieter enthousiast. Waarom? “Het was superluxe. Elektrische schuifdaken, shutters, schuifdraaiwanden. Een heel compleet iets dat prachtig tot zijn recht komt in de tuin waar het staat. En drie verschillende merken door elkaar, maar het matchte perfect.”

Dit maakt Kooloos Zon & Huis volgens Pieter een goede werkgever

“Bij ons heb je best veel vrijheid in je werk, natuurlijk binnen bepaalde grenzen. Kooloos is misschien niet megagroot, maar samen kunnen we wel iets doen wat andere bedrijven niet kunnen. De monteurs brengen onze ideeën tot leven en denken hierin actief mee. Het belangrijkste is de gezelligheid. Op vrijdag sluiten we de week af met een borrel en een spelletje. Iedereen neemt daar echt de tijd voor. Er zijn bedrijven waar mensen niet kunnen wachten tot het vier uur is, maar hier blijven we graag nog even na tot een uur of half zes”, aldus Pieter.

Twijfel je om bij Kooloos Zon & Huis werken?

Pieter wil je nog dit laten weten:

  • Je hebt gevarieerd werk
  • De werkdruk is niet té hoog
  • We staan open voor de ideeën van monteurs.
  • We zijn vooruitstrevend, gericht op de toekomst.

Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Bij Kooloos Zon & Huis geniet je niet alleen van een inspirerende werkplek, maar ook van een gezellige en professionele omgeving. Thuis in elk seizoen, dat is werken bij Kooloos Zon & Huis. 

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow