Woonkamer in de buitenlucht

Woonkamer in de buitenlucht

Met een overkapping creëert u een extra leefruimte buitenshuis. Of eigenlijk een woonkamer in de buitenlucht. En overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat denkt u bijvoorbeeld van een lamellendak? Waaronder u geniet van elke zonnestraal, ontspannen en beschut in uw tuin.

In deze blog lichten wij 3 typen zonweringen uit: welke variant past het beste bij u?

Outdoor Shutters

Wilt u in ieder seizoen kunnen genieten van uw terras? Dan passen de Aluminium Outdoor Shutters in uw straatje. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en worden naar wens in kleur afgewerkt, standaard in zijdeglans of tegen meerprijs in mat of structuurlak. Outdoor Shutters geven een luxe uitstraling aan de buitenkant van uw huis en kunt u op verschillende manieren inzetten. Als wand onder uw overkapping, als decoratieve luiken óf ter afsluiting van ramen of deuren om privacy en bescherming te creëren.

De buiten shutters zijn verkrijgbaar als vaste panelen, schuifpanelen op rails of vouwwanden. En kunnen worden uitgerust met kantelbare of vaste lamellen. De kantelbare lamellen geven een prachtige lichtinval. De hoeveelheid licht en zon die u doorlaat, bepaalt u zelf door de lamellen te roteren via de afstandsbediening. De shutters zijn razend effectief tegen regen en wind. Zo kunt u van vroeg in het voorjaar tot ver in het najaar genieten van het buitenleven.

Bioklimatologische pergola

Erg populair op dit moment zijn de bioklimatologische pergola’s, zoals de Bioclimatic Alba. Het lamellendak van deze pergola kan tot 150° versteld worden, om zo de hoeveelheid licht en schaduw, maar ook de luchtcirculatie en de temperatuur, op natuurlijke wijze te kunnen regelen. De overkapping van de pergola is -wanneer deze volledig afgesloten is- ook waterbestendig waarbij het water wegstroomt via de in de palen geïntegreerde afvoeren. De bioklimatische pergola heeft een lichte structuur met een minimalistisch ontwerp die de outdoor een bijzonder verfijnde atmosfeer geeft.

Shade One

Een nieuwkomer in het assortiment is het innovatieve schaduwsysteem Shade One van Shadesign. Dit merk ontwikkelt innovatieve oplossingen voor zonwering. En doet dit op een hoog design- en kwaliteitsniveau. De Shadeone is een slim en modern systeem dat de traditionele huidige zonwering ver achter zich laat! Met het ShadeOne oprolbaar zonnescherm geniet u op elk moment van zowel de zon als de schaduw. Met de rank ogende, maar krachtige metalen constructie spant u het doek snel op. Zowel vlak horizontaal als onder een hellingshoek. En dat zonder beperkende knikarmen of hinderlijk zichtbare opbouw.

Twijfelt u nog over welke overkapping het beste bij u past? Dan adviseren wij u graag en vrijblijvend.

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow