Bewoners Careyn Buitenhof genieten weer van hun balkon dankzij Kooloos

Bewoners Careyn Buitenhof genieten weer van hun balkon dankzij Kooloos

Utrecht

" Kooloos is niet alleen meedenkend en professioneel, maar ze zijn ook heel flexibel "

Een brandende zon op de balkons van zorgcentrum Careyn Buitenhof in Utrecht zorgde ervoor dat bewoners tijdens zonnige dagen eigenlijk niet buiten konden genieten van het mooie weer. Het facilitaire team van Careyn ging daarom op zoek naar een veilige, praktische oplossing en kwam via Kees Smit Tuinmeubelen bij Kooloos Zon & Huis terecht. Na samen gebrainstormd te hebben over de beste oplossing, is er gekozen voor Vertical S4110 zonneschermen van Stobag. Deze screens zijn voorzien van staaldraden met een minimalistisch uiterlijk, zodat het esthetisch gezien ook fraai blijft. In dit interview spreken we met René Correlje, verantwoordelijk voor de facilitaire bedrijfsvoering binnen de locaties van Careyn in Utrecht, over de samenwerking met Kooloos.

De wens: een zon-vrij balkon

“Alle balkons hebben bij ons, voor de veiligheid, L-vormige glazen wanden waar de bewoners achter kunnen zitten”, vertelt René. “Maar op zonnige dagen werd het hier te warm. Daarom gingen we op zoek naar een oplossing om zon-vrij op het balkon te zitten. Parasols leken ons geen goed idee, want die waaien met een flinke windstoot van het balkon af. We wilden een veilige, praktische oplossing, waarvan je nauwelijks ziet dat het er zit én het moest elektrisch zijn, zodat het makkelijk te bedienen is voor onze bewoners en het zorgpersoneel.”

Goed advies heeft geleid tot verticale zonneschermen van Stobag

Vanaf het eerste moment had René een goed gevoel bij Kooloos: “Op advies van Kooloos hebben we gekozen voor vertical screens van Stobag. De screens worden via staaldraad aan de bodem verankerd, waardoor het tegen een stootje kan. De screens zijn volledig elektrisch en zijn gelijktijdig en los van elkaar te bedienen met één druk op de knop. Wat wij zeker een toegevoegde waarde vonden, is dat Kooloos van tevoren 3D-tekeningen maakt van het eindresultaat. Een ander pluspunt is dat de screens en cassettes in elke gewenste kleur gemaakt kunnen worden. Hierdoor vallen de cassettes nu nauwelijks op aan de balkons. Kooloos kon al onze wensen realiseren en is echt een partij die met je meedenkt. Dit heeft er mede voor gezorgd dat wij niet verder zijn gaan zoeken naar andere partijen.”

Kooloos Zon & Huis is meedenkend, professioneel en flexibel

René is erg blij met de samenwerking met Kooloos en zou ons bij een volgend nieuwbouwproject zeker weer benaderen. Hij vertelt hierover: “Kooloos is niet alleen meedenkend en professioneel, maar ze zijn ook heel flexibel. Toen er op onze locatie corona uitbrak, moest de montagedatum verzet worden. Daar werd totaal niet moeilijk over gedaan. Ze deden er alles aan om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. Er was altijd goed overleg met de huismeester, geen overlast en het zaagsel werd netjes opgeruimd. Ik ben super positief over de werkwijze van Kooloos en zal hen bij een volgend project zeker weer benaderen. Vooral omdat het verhogen van het wooncomfort van onze bewoners een belangrijke rol speelt in de oplossingen die ze adviseren. ”

Bent u benieuwd wat onze (verticale) zonneschermen voor uw woonplezier kunnen betekenen? Plan een gratis adviesgesprek in, bezoek onze showroom in Bunschoten of neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Pieter Waling helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow