Markisolettes voor het monumentale ATVA-gebouw van Stadgenoot Amsterdam

Markisolettes voor het monumentale ATVA-gebouw van Stadgenoot Amsterdam

Amsterdam

" De prijs-kwaliteitverhouding bij Kooloos Zon en Huis is heel goed. – Erwin Malij, Projectleider Planmatig Onderhoud Installaties Stadgenoot Amsterdam "

We mochten het monumentale Amsterdamse Tehuis voor Arbeiders van Stadgenoot Amsterdam voorzien van Markiosolettes. Misschien wel de mooiste vorm van zonwering. Ambachtelijk gemaakt, maar wél met modern gebruiksgemak. Voor dit project werkten wij samen met Erwin Malij, Projectleider Planmatig Onderhoud Installaties Stadgenoot Amsterdam.
Hoe deze samenwerking precies verliep? Dat vertelt hij in dit interview zelf.

Té goed geïsoleerd

“Het ATVA-gebouw is volledig gerenoveerd. Maar nu is het zo goed geïsoleerd, dat de warmte wel naar binnen gaat, maar het pand niet meer verlaat. En daardoor ervaren de bewoners tijdens de warmere maanden van het jaar hittestress”, legt Erwin ons uit. “Omdat het een monumentaal pand betreft, hebben we om dit probleem op te lossen eerst een onderzoeksbureau ingeschakeld. Zij kwamen met het advies zonwering te plaatsen. Vervolgens heeft de architect de vergunningen geregeld en konden wij op zoek naar een zonweringsleverancier.”

Zonwering: goede prijskwaliteit

Via een relatie kwam Erwin bij Kooloos Zon en Huis terecht. “Onze comaker was altijd slecht bereikbaar en kwam met een prijzige offerte. Voor mij dus reden genoeg om verder te kijken. Toen ik met Christiaan Kooloos in contact kwam, hadden we direct een klik. Naast dat de communicatie heel goed verliep, bracht hij ook een scherpe offerte voor de markisolettes uit. En zo werd de opdracht snel beklonken.”

De samenwerking in het kort:

  • Prettige communicatie
  • Scherpe offerte
  • Goed product
  • Nette afwerking

Sympathiek!

In het najaar van 2023 werden de markisolettes geplaatst. “De monteurs waren hele aardige mensen. Die netjes werken. En de zonwering ziet er heel mooi uit, want de kleurstelling matcht met de stijl van het pand. Al hadden we nog wél een puntje ter feedback.” Erwin gaat verder: “Nadat het project was afgerond, gaven een aantal bewoners aan dat de kabelgoten in de woning vergeten waren. De kabels liepen ‘los’ naar de voeding toe en dit was niet zoals we het hadden afgesproken. Dus ik heb Christiaan gebeld en hij gaf aan dit direct op te pakken. Heel fijn.”

“Een foutje kan gebeuren, als het maar opgepakt wordt. En dat doet Kooloos! Ik ben dan ook heel tevreden over onze samenwerking.”
– Erwin Malij, Projectleider Planmatig Onderhoud Installaties Stadgenoot Amsterdam

Thuis in elk seizoen

Het resultaat is dat de bewoners geen hittestress meer hebben. Onderhoudsvriendelijke markisolettes, van duurzame materialen, zodat men langdurig van deze zonwerking geniet. “De welstandscommissie gaf aan waar we wel en niet de zonwering mochten plaatsen. Het beslaat op dit moment niet het hele pand. Toch heb ik gevraagd of we op enkele specifieke plekken wat extra zonwering mogen aanbrengen. Zodat de bewoners zich comfortabel thuis voelen, ongeacht welk seizoen het is. En dit verzoek is gehonoreerd. Dus binnenkort mag Kooloos ook deze markisolettes plaatsen.” Een geslaagde samenwerking aldus Erwin. “Verder heb ik ook nog een aantal andere projecten lopen, waarbij ik de expertise van Kooloos Zon en Huis inschakel”, besluit Erwin het interview.

Wil u meer lezen over markisolettes of bent u benieuwd welke zonweringsoplossing het beste bij uw pand past? Klik dan hier.

Christiaan helpt u graag verder!

Plan uw gratis

adviesgesprek

arrow